De åtta kompassriktningarna| BaZi

DE ÅTTA KOMPASSRIKTERNA

De åtta kompassriktningarna täcker varje typ av Chi-energi, fyra av dessa är gynnsamma och fyra av dessa är ogynnsamma. Det är individuellt för den enskilda personen vilka kompassriktningar de individuella energierna kommer ifrån. Detta beror på den enskilda personens kuatal, som räknas från födelsetidpunkten.

Syftet med feng shui är att säkerställa optimal Chi-energi. Detta görs genom att uppmuntra de positiva energierna och skydda mot de negativa energierna.

bazhai-fengshui- 03-a-2

Om du gör de viktiga sakerna i ditt liv inom de områden som bäst stödjer dessa uppgifter, kommer Feng Shui-energierna att hjälpa dig, och du kommer att ha lättare att uppnå resultat och framsteg – samtidigt som du å andra sidan bör undvika att göra viktiga saker i de områden i hemmet där energierna motverkar dina ansträngningar.

Detta är vad Feng Shui skulle vilja hjälpa dig med. Genom att följa Feng Shui-reglerna kan du stödja de önskemål du har om hur din person och ditt liv skulle vara om det vore helt perfekt.

För att ta reda på vilka områden som gäller för dig måste du beräkna ditt Kua-tal. Härifrån kan du se vilka kompassriktningar som är gynnsamma/ogynnsamma för dig. Du kan överföra dessa kompassanvisningar till ditt hem och härifrån få hjälp och vägledning om hur Feng Shui tror att du kan optimera ditt hem, och därigenom förbättra din hälsa, din karriär, ditt sexliv, även hur du kan bli lyckligare och lyckligare.

Steg 1
Beräkna din Kuatal

Det första du behöver göra är att beräkna din Kuatal.

Om du vill göra beräkningen själv är formuläret: A). Ta de två sista siffrorna i ditt födelseår. B). Lägg dem tillsammans. Om du får ett tvåsiffrigt tal, ta korssumman av detta nummer. C). Om du är kvinna, lägg till 5 till detta nummer – om resultatet är högre än nio, ta korssumman. D). Om du är man, subtrahera talet från 10. Kuatal 5 är för män = 2 och för kvinnor = 8.

Du kan också använda vår Kua-talkalkylator, som beräknar ditt Kua-nummer helt automatiskt.

Kua tal kalkulator
Kön:   Man Kvinna

Födelseår:   

Steg 2
Hitta din favorit och
ogynnsamma kompassriktningar

När du har hittat din Kuatal måste du hitta vilka fyra gynnsamma och vilka fyra ogynnsamma kompassriktningar som är kopplade till din Kuatal.

Det som gäller för dig är att du ska göra det enkelt för de goda energierna att komma till dig genom att till exempel sova med huvudet i någon av dessa fyra kompassriktningar, eller genom att placera ditt skrivbord och din PC så att de vetter mot en av dessa fyra riktningar, eller genom att arbeta så att du vänder dig mot en av dessa fyra riktningar osv.

GODVÄNDA RETNINGER
Kua ShengChi NienYan TianYi FuWei
1
Öst
SouthEast (SE) South (S) East (E) North (N)
2
Väst
NorthEast (NE) NorthWest (NO) West (O) SouthWest (SO)
3
Öst
South (S) SouthEast (SE) North (N) East (E)
4
Öst
North (N) East (E) South (S) SouthEast (SE)
6
Väst
West (O) SouthWest (SO) NorthEast (NE) NorthWest (NO)
7
Väst
NorthWest (NO) NorthEast (NE) SouthWest (SO) West (O)
8
Väst
SouthWest (SO) West (O) NorthWest (NO) NorthEast (NE)
9
Öst
East (E) North (N) SouthEast (SE) South (S)
OGYNNSAM RETNINGER
Kua ChuehMing LuiSha WuKwai HoHai
1
Öst
SouthWest (SO) NorthWest (NO) NorthEast (NE) West (O)
2
Väst
North (N) South (S) SouthEast (SE) East (E)
3
Öst
West (O) NorthEast (NE) NorthWest (NO) SouthWest (SO)
4
Öst
NorthEast (NE) West (O) SouthWest (SO) NorthWest (NO)
6
Väst
South (S) North (N) East (E) SouthEast (SE)
7
Väst
East (E) SouthEast (SE) South (S) North (N)
8
Väst
SouthEast (SE) East (E) North (N) South (S)
9
Öst
NorthWest (NO) SouthWest (SO) West (O) NorthEast (NE)

Kua star
KOMPASSRIKNING
SHENG CHI

Sheng Chi betyder “skapande av andetag” och är en av de fyra gynnsamma kompassriktningarna. Det är från detta håll, och i de områden som denna riktning täcker i ditt hem, som du får bra energi som hjälper till att attrahera stort välstånd, rikedom och lycka. Eftersom detta är positiv energi som hjälper dig, måste du göra det lätt för denna energi att komma till dig.

I själva verket borde du faktiskt uppmuntra, locka energin att komma till dig. Och å andra sidan måste du skydda Sheng Chi-energin som redan finns i ditt hem. I allmänhet bör Sheng Chi-området, liksom de andra tre gynnsamma områdena, vara snyggt, snyggt och rent för att främja energierna.

OPTIMAL SHENG CHI

 • Placera ditt skrivbord och din dator så att de är vända åt detta håll.
 • Arbeta så att du vänder dig åt det här hållet.
 • Huvuddörren är vänd åt det här hållet.
 • Ditt sovrum och arbetsrum finns i den här delen av huset.
 • Om du sover med huvudet vänt åt det här hållet kommer du att attrahera välfärdsenergierna medan du sover.
 • I den del av hemmet där Sheng Chi-energin finns, placera ett akvarium med 2 guld- och 1 svart fisk, eller 6 guld och 1 svart fisk. Man ska förresten inte vara ledsen när en av fiskarna dör. Detta anses helt enkelt vara ett uttryck för att fisken har tagit upp dålig energi som kommit din väg. Byt dock ut fisken mot en ny så snart som möjligt.
 • En staty av en skrattande Buddha.
 • Alla välfärdssymboler stärker området. Till exempel en liten skål med pengar. Ett populärt feng shui-medel som används för att locka till sig rikedom är en groda. Gärna en “feng shui”-groda som är designad så att ett mynt kan placeras i munnen.
 • Ett modellfartyg – gärna rikt dekorerat med guld och glitter – som kommer seglande FRÅN detta håll kommer att stärkas.
 • Allmänt sett betraktas ett antal djur i Feng Shui – särskilt de fem djuren; draken, tigern, fenixen, sköldpaddan och ormen – för gynnsamma och är favoritmotiv som ofta finns på kinesiska målningar, vaser och skulpturer. För att stimulera Sheng Chi-energin anses särskilt den röda draken och fågeln fågeln fågeln vara effektiva, varför det rekommenderas att dekorera med dessa två gynnsamma figurer i den del av hemmet där Sheng Chi-energin finns.< /span>
 • Bambupinnar i vatten som får slå rot och växa kommer att stärka elementen “Vatten”, “Trä”, “Luft”, som kommer att bidra till att skapa harmoni i området till glädje för Sheng Chi.
 • Rött färg är bra i det här området. Detta för väggar, dekorationer, möbler, golv, ljus etc.
 • Du kan hänga en Pa Kua för att skydda området precis som du kan placera en enhörning i området för att skydda din välfärd.
 • Färska blommor är också alltid bra i de fyra gynnsamma områdena. Silkesblommor kan också användas. Undvik torkade blommor.

Kua-stjärna

KOMPASSRIKNING
FU WAI

Fu Wai betyder “övergripande harmoni” och är en av de fyra gynnsamma kompassriktningarna. Det är från detta håll, och i de områden som denna riktning täcker i ditt hem, som du får bra energi som hjälper till att skapa lugn. Fu Wai-området är gynnsamt när det gäller att få allmän tillgång och njuta av en bekväm tillvaro. Området erbjuder lycka och starkt skydd mot ogynnsamt öde.

Eftersom detta är positiv energi som hjälper dig, måste du göra det lätt för denna energi att komma till dig. Ja, faktiskt, du borde faktiskt uppmuntra, locka energin att komma till dig. Och delvis måste du skydda Fu Wai-energin som redan finns i ditt hem.

OPTIMAL FU WEI

 • Utnyttja Fu Wai genom att degradera stora meningsskiljaktigheter, diskussioner som ska spelas på detta område.
 • Placera sedan skrivbordet i den här riktningen.
 • Arbeta sedan åt det här hållet.
 • Din ytterdörr är vänd åt det här hållet.
 • Ditt sovrum och arbetsrum finns i den här delen av huset.
 • Du sover med huvudet vänt åt det här hållet.
 • En staty av en skrattande Buddha vänd mot Fu Wai.
 • A Pa Kua kommer att skydda området.
 • En enhörning i området för att skydda mot ogynnsamt öde.
 • Färska blommor är också alltid bra i de fyra gynnsamma områdena. Silkesblommor kan också användas. Undvik torkade blommor.

Kua-stjärna

KOMPASSRIKNING
TEN YI

Tien Yi betyder “doktorn från himlen” och är en av de fyra gynnsamma kompassriktningarna. Det är från detta håll, och i de områden som denna riktning omfattar i ditt hem, som du får bra energi som hjälper till att säkerställa din hälsa och din fysiska hälsa.

De områden i hemmet där Tien Yi-energin finns är de bästa områdena för de medlemmar i hushållet som är sjuka eller lider av hälsoproblem. Eftersom detta är positiv energi som hjälper dig, måste du göra det lätt för denna energi att komma till dig. Ja, faktiskt, du borde faktiskt uppmuntra, locka energin att komma till dig.

OPTIMAL TEN YI

 • Placera kaminen med dess energikälla – öppningen – i Tien Yi-riktningen. Alltså inte framsidan av spisen. Det är ingången där den matas med gas eller el som ska vara vänd åt det här hållet.
 • Vattenelement i alla nyanser som akvarium, inomhusfontän etc. kommer att öka hälsan i det här avsnittet – men inte med avlopp som kommer att spola ut energin.
 • Också bilder, illustrationer av vatten kommer att stimulera. Det behöver alltså inte nödvändigtvis vara faktiskt vatten.
 • Illustrationer och figurer av den vita tigern.
 • Kristaller i alla nyanser kommer att främja god hälsa och säkerställa snabb återhämtning från sjukdomar.
 • Din goda hälsa bibehålls om du sover i det här området, speciellt om du sover med huvudet åt det hållet.< / span>
 • För att skydda området kan några Kei-mynt i mässing placeras i området. Kom ihåg att knyta ihop dessa med något rött snöre, eftersom det är det som aktiverar energin. Utan den röda tråden verkar Kei-mynten bara vara begränsade.
 • Användning av draken i dekoration i detta område ger också skydd.
 • Energin i denna sektor stimuleras av jordnära färger, så använd dessa i möbler, dekorationer, färger på väggarna osv. .
 • Färska blommor är också alltid bra i de fyra gynnsamma områdena. Silkesblommor kan också användas. Undvik torkade blommor.

Kua-stjärna

KOMPASSRIKNING
DE NIO YENEN

Nien YenNien Yen betyder “långt liv med många ättlingar” och är en av de fyra gynnsamma kompassriktningarna. Detta är det bästa området för att främja kvaliteten på hemlivet och familjerelationerna – mellan man och hustru, föräldrar och barn och mellan syskon. Ju mer du använder den här delen av huset desto mer aktivitet kommer du att få i ditt sociala liv.

OPTIMAL NIO YENEN

 • Du kan förstärka aktiviteten i avsnittet genom att hänga en klocka. Gärna en med lite metall och mässing som rör sig som till exempel en gammal Bornholmsklocka.
 • Också andra metallsaker som rör sig eller är gjorda för att flytta kommer att fungera.
 • Du ser ofta “vindklockor” som används för detta ändamål.
 • Om ditt sovrum ligger i det här området kommer det att säkerställa starka familjerelationer.
 • Du kan t.ex. lindra äktenskapsproblem genom att placera sin säng i Nien Yen-området. Effekten blir optimal om ditt huvud vänder sig åt det hållet medan du sover.
 • Undvik att ha en toalett i det här området. Om bostaden har mer än en toalett, använd den som ligger längst bort från detta område. Var dock försiktig så att du inte försvagar något av de andra tre gynnsamma områdena.
 • Att använda jordfärger kommer att stimulera området, precis som att använda jorden i sig kommer att främja jordenergi.
 • Fire fungerar också bra i detta område. Finns det inte precis plats för en öppen spis så fungerar även levande ljus.
 • En skrattande buddhafigur i det här området – – helst placerad så att Buddah är vänd mot denna Nien Yen-riktning – säkerställer goda relationer med dina vänner och familj.
 • Och ett par mandarinänder placerade bredvid en bild på din make, partner eller framtida partner kommer att hjälpa till att förbättra relationen och säkra/attrahera kärleken mellan er.
 • Särskilt i det här området i allmänhet bör du vara uppmärksam på att ha två föremål av så många av dina saker som möjligt. Två likadana burkar, två likadana stolar, två likadana kuddar etc.
 • Färska blommor är också alltid bra i de fyra gynnsamma områdena. Silkesblommor kan också användas. Undvik torkade blommor.
 • Om du är singel och vill ha en partner kan du placera ett akvarium i detta område för att öka dina äktenskapschanser . Fisksymboler och illustrationer kommer också att stimulera

kua riktningskompass

CHUEH MING

Detta är det värsta av de åtta områdena och du bör göra allt du kan för att undvika att placera ytterdörren eller sovrummet i denna sektion. Motgångar visar sig i sina allvarligaste versioner – symtomen är förlust av barn, förlust av förmögenhet och eller mycket allvarliga sjukdomar.

Där det i de gynnsamma områdena är nödvändigt att uppmuntra och attrahera energierna, gäller motsatsen för de ogynnsamma områdena. Här ska du skydda dig från de dåliga energierna. Dels genom att se till att de inte kommer in i ditt hem och dels genom att se till att regelbundet städa ditt hem från eventuella dåliga energier som ändå har rymt.

Om du gör de viktiga sakerna i ditt liv i de områden, rummen, som bäst stödjer dessa aktiviteter, kommer Feng Shui-energierna att hjälpa dig, och du kommer att ha lättare att uppnå resultat och framsteg – medan du å andra sidan bör undvik att göra viktiga saker i ditt liv, i de områden i hemmet där energierna motverkar dina ansträngningar.

Undvik därför i allmänhet att spendera för mycket tid, eller göra viktiga sysslor, i de områden i ditt hem som omfattas av de fyra ogynnsamma kompassriktningarna.

 • Man kan undertrycka den ogynnsamma Chueh Ming-energin genom att placera en toalett eller ett badrum i det här avsnittet.
 • Dessutom kan ett kök med fördel placeras här, men man ska komma ihåg att ugnen ska vara vänd åt gynnsamt håll.< / span>
 • En Bagua med en liten rund spegel i mitten kan med fördel hängas i fönster som ev. vänd mot denna kompassriktning. Detta säkerställer att energin inte kommer in i ditt hem.
 • Använd kristaller i det här området för att absorbera energierna. Ha eventuellt en liten plats där du lägger en hög med kristaller eller stenar. Kom ihåg att regelbundet rengöra eller byta ut dina stenar och kristaller.

kua riktningskompass

LUI SHA

Lui Sha betyder “sex dödar“. Som namnet antyder innebär detta område allvarlig skada för dig och din familj. Det symboliserar också bortkastade möjligheter på jobbet och i affärer. Lui Sha orsakar juridiska förvecklingar, sjukdom, olyckor och i värsta fall död.

Där det i de gynnsamma områdena är nödvändigt att uppmuntra och attrahera energierna, gäller motsatsen för de ogynnsamma områdena. Här ska du skydda dig från de dåliga energierna. Dels genom att se till att de inte kommer in i ditt hem och dels genom att se till att regelbundet städa ditt hem från eventuella dåliga energier som ändå har rymt.

 • Man kan undertrycka den ogynnsamma Lui Sha-energin genom att placera en toalett eller ett badrum i det här avsnittet. Men kom ihåg att det som är viktigt är var avloppet finns. Det är här energierna spolas ut. Det är alltså inte nödvändigt att flytta hela köket eller badrummet till denna sektion. Så länge avloppet finns här går det bra.
 • Du kan också lämna det här avsnittet oanvänt genom att placera ditt lagringsutrymme här.
 • En Bagua med en liten rund spegel i mitten kan med fördel hängas i fönster som ev. vänd mot denna kompassriktning. De kommer att se till att energin inte kommer in i ditt hem.
 • Använd kristaller i det här området för att absorbera energierna. Ha eventuellt en liten plats där du lägger en hög med kristaller eller stenar. Kom ihåg att regelbundet rengöra dina stenar och kristaller från uppsamlad energi.
 • Eftersom Lui Sha också ger bortkastade möjligheter på jobbet och i affärslivet är det en bra idé att fokusera på de botemedel som som främjar och stärker ditt företag, din karriär.

kua riktningskompass

WU KWAI

Wu Kwei betyder “fem spöken“. Detta område skapar den typen av motgångar som resulterar i brand, stöld, inkomstbortfall och förlust av sysselsättning. Det orsakar också argument och missförstånd mellan familjemedlemmar och mellan dig och dina kollegor och vänner. Wu Kwai orsakar olyckor i hemmet och på jobbet.

Där det i de gynnsamma områdena är nödvändigt att uppmuntra och attrahera energierna, gäller motsatsen för de ogynnsamma områdena. Här ska du skydda dig från de dåliga energierna. Dels genom att se till att de inte kommer in i ditt hem och dels genom att se till att regelbundet städa ditt hem från eventuella dåliga energier som ändå har rymt.

Om du gör de viktiga sakerna i ditt liv i de områden, rummen, som bäst stödjer dessa aktiviteter, kommer feng shui-energierna att hjälpa dig, och du kommer att ha lättare att uppnå resultat och framsteg – medan du å andra sidan bör undvik att göra viktiga saker i ditt liv, i de områden i hemmet där energierna motverkar dina ansträngningar. Undvik därför i allmänhet att spendera för mycket tid, eller göra viktiga sysslor, i de områden i ditt hem som omfattas av de fyra ogynnsamma kompassriktningarna.

 • Du kan dämpa de fem spökena genom att placera en toalett i det här området och därigenom spola ner dem i toaletten. Men kom ihåg att det som är viktigt är var avloppet finns. Det är här energierna spolas ut. Det är alltså inte nödvändigt att flytta hela köket eller badrummet till denna sektion. Så länge avloppet finns här går det bra.
 • Du kan också lämna det här avsnittet oanvänt genom att placera ditt lagringsutrymme här.
 • En Bagua med en liten rund spegel i mitten kan med fördel hängas i fönster som ev. vänd mot denna kompassriktning. Detta säkerställer att energin inte kommer in i ditt hem.
 • Använd kristaller i det här området för att absorbera energierna. Ha eventuellt en liten plats där du lägger en hög med kristaller eller stenar. Kom ihåg att rengöra dina stenar och kristaller regelbundet.
 • Eftersom Wu Kwai Wu orsakar olyckor i hemmet och på jobbet är det en mycket dålig idé att ha en verkstad eller annan utrustning vilket kan vara farligt i det här området.

kua riktningskompass

HO HAI

Ho Hai betyder “olycka och otur“. Detta område medför ekonomiska förluster och alla typer av tillfälliga svårigheter och frustrationer. Det är dock det minst olyckliga av de fyra ogynnsamma områdena.

Om du gör de viktiga sakerna i ditt liv i de områden, rummen, som bäst stödjer dessa aktiviteter, kommer feng shui-energierna att hjälpa dig, och du kommer att ha lättare att uppnå resultat och framsteg – medan du å andra sidan bör undvik att göra viktiga saker i ditt liv, i de områden i hemmet där energierna motverkar dina ansträngningar. Undvik därför i allmänhet att spendera för mycket tid, eller göra viktiga sysslor, i de områden i ditt hem som omfattas av de fyra ogynnsamma kompassriktningarna.

Där det i de gynnsamma områdena är nödvändigt att uppmuntra och attrahera energierna, gäller motsatsen för de ogynnsamma områdena. Här ska du skydda dig från de dåliga energierna. Dels genom att se till att de inte kommer in i ditt hem och dels genom att se till att regelbundet städa ditt hem från eventuella dåliga energier som ändå har rymt.

 • Eftersom Ho Hai särskilt påverkar din ekonomi ogynnsamt kan du inom detta område med fördel använda de medel som skyddar ditt välbefinnande – till exempel en figur eller bild av en enhörning, eller en bild av en påfågel, som anses främja välbefinnandet.
 • Du kan undertrycka Ho Hai-energin genom att placera en toalett i detta område och därigenom spola in den i toaletten. Men kom ihåg, det som är viktigt är var avloppet finns. Du kan också lämna denna sektion oanvänd genom att placera ditt förråd här.
 • En Pa-Kua med en liten rund spegel i id kan med fördel hängas i fönster som ev. vänd mot denna kompassriktning. De kommer att se till att energin inte kommer in i ditt hem.
 • Använd kristaller i det här området för att absorbera energierna.

Steg 3
Vägbeskrivning för överföring
till din bostad

När du har hittat dina fyra gynnsamma och fyra ogynnsamma kompassriktningar kan du överföra dessa till områden i ditt hem. Detta görs genom att placera en kompass ovanpå ditt hems planlösning. Om du inte har en kompass till hands kan du använda ett spårpapper som du har ritat de åtta kompassriktningarna på.

Det första lagret, planlösningen för ditt hem, placeras så att din ytterdörrsöppning vetter mot söder. Det andra lagret, kalkerpappret, placeras så att norr vänder mot norr, söder måste vända mot söder osv.

BaZi | Bagua

Föreställ dig att planlösningen i illustrationen ovan motsvarade planlösningen för ditt hem. Föreställ dig dessutom att din Kuatal är fyra. Dina fyra gynnsamma riktningar skulle alltså vara norr, sydost, syd och öst. Dina fyra olyckliga riktningar skulle vara nordost, väst, sydväst och nordväst.

Detta skulle innebära att din Sheng Chi-riktning (norr om rum 4) skulle täcka korridoren, lite av köket och en bit av vardagsrummet – Och det är definitivt inte gynnsamt feng shui!

Sheng Chi är det bästa området för att attrahera stort välstånd, rikedom och lycka och detta område används knappt. Området ska aktiveras av aktivitet i området och du vistas i området så mycket som möjligt. Du kan också aktivera området genom att placera feng shui-medel i området som främjar de gynnsamma Sheng Chi-energierna.

Det är helt fel om det finns ett avlopp i det område av köket som täcks av Sheng Chi. Enligt feng shui kommer detta att innebära att den goda Sheng Chi-energin tvättas ut, utan att gynna de boende i hemmet.

Eftersom man skiljer på ett handfat och själva avloppet kan problemet kanske lösas genom att använda ett avlopp som ligger utanför Sheng Chi-området.

För personer med kuatal fyra är kompassriktningen precis bredvid – nordväst – Ho Hai, som är en av de fyra olyckliga riktningarna. Om avloppet därför kunde placeras i detta område skulle det hjälpa mycket. Istället för att styra bort den goda Sheng Chi-energin, skulle den sedan leda bort den dåliga Ho Hai-energin istället.

Om vi ​​fortsätter vårt exempel och föreställer oss att det finns ett hemmakontor i ditt Chueh Ming-område – som i vårt exempel med rum nummer 4 ligger i nordost, d.v.s. huvuddelen av vardagsrummet – blir det mycket svårt för den boende av hushållet som har rum nummer fyra för att lyckas med något affärsmässigt eller akademiskt överhuvudtaget från denna position.

Energierna kommer att motsätta sig ansträngningar och resultat kommer endast att uppnås med stora ansträngningar.

En liknande analys kan göras med avseende på de andra kompassriktningarna.

bazhai-fengshui-07

GODVÄNDA RETNINGER
Kua ShengChi NienYan TianYi FuWei
1
Öst
SouthEast (SE) South (S) East (E) North (N)
2
Väst
NorthEast (NE) NorthWest (NO) West (O) SouthWest (SO)
3
Öst
South (S) SouthEast (SE) North (N) East (E)
4
Öst
North (N) East (E) South (S) SouthEast (SE)
6
Väst
West (O) SouthWest (SO) NorthEast (NE) NorthWest (NO)
7
Väst
NorthWest (NO) NorthEast (NE) SouthWest (SO) West (O)
8
Väst
SouthWest (SO) West (O) NorthWest (NO) NorthEast (NE)
9
Öst
East (E) North (N) SouthEast (SE) South (S)
OGYNNSAM RETNINGER
Kua ChuehMing LuiSha WuKwai HoHai
1
Öst
SouthWest (SO) NorthWest (NO) NorthEast (NE) West (O)
2
Väst
North (N) South (S) SouthEast (SE) East (E)
3
Öst
West (O) NorthEast (NE) NorthWest (NO) SouthWest (SO)
4
Öst
NorthEast (NE) West (O) SouthWest (SO) NorthWest (NO)
6
Väst
South (S) North (N) East (E) SouthEast (SE)
7
Väst
East (E) SouthEast (SE) South (S) North (N)
8
Väst
SouthEast (SE) East (E) North (N) South (S)
9
Öst
NorthWest (NO) SouthWest (SO) West (O) NorthEast (NE)
ÖST HUSEN
Trigram Ytterdörr Bakdörr Element
9. Li Nord Syd Five elements | Fire
1. Kan Syd Nord Five elements | Water
3. Chen Väst Öst Five elements | Wood
4. Xun Nordväst Sydöst Five elements | Wood
VÄST HUSEN
Trigram Hoveddør Bagdør Element
6. Chien Sydöst Nordväst Five elements | Metal
2. Kun Nordöst Sydväst Five elements | Soil
8. Ken Sydväst Nordöst Five elements | Soil
7. Tui Öst Väst Five elements | Metal

Kua star

Sheng Chi
“Välstånd, rikedom, lycka” | “Skapandet av andetag”

Fu Wei
“Fred” | “Övergripande harmoni”
Tien Yi
“God hälsa” | “Doktorn från himlen”
Nien Yan
“Familj” | “Långt liv med många ättlingar”

kua retning kompas

Chueh Ming
Stora förluster
Lui Sha
“Sex dödar” | Bortkastade möjligheter
Wu Kwai
“Fem spöken” | Olyckor
Ho Hai
“Olyckor och missöden” | Frustrationer

Kua Trigram Riktning Element
Kua tal 1 | Kompas | Feng ShuiKua 1 trigram 1Qian | Himlen North (N) Nord Five elements | Water Vatten
Kua tal 2 | Kompas | Feng ShuiKua 2 trigram 2Dui | Sjön SouthWest (SO) Sydväst Five elements | Soil Jord
Kua tal 3 | Kompas | Feng ShuiKua 3 trigram 3Li | Eld East (E) Öst Five elements | Wood Træ
Kua tal 4 | Kompas | Feng ShuiKua 4 trigram 4Zhen | Dundra SouthEast (SE) Sydöst Five elements | WoodTræ
Kua tal 6 | Kompas | Feng ShuiKua 6 trigram 5Xun | Vind NorthWest (NO) Nordväst Five elements | Metal Metall
Kua tal 7 | Kompas | Feng ShuiKua 7 trigram 6Kan | Vatten West (O) Väst Five elements | Metal Metall
Kua tal 8 | Kompas | Feng ShuiKua 8 trigram 7Gen | Berget NorthEast (NE) Nordöst Five elements | Soil Jord
Kua tal 9 | Kompas | Feng ShuiKua 9 trigram 8Kun | Jorden South (S) Syd Five elements | Fire Eld
Trigram Livsområde
trigram 1
Trigram 1
Qian | Himlen
Feng Shui | Ba Zhai | 7
Livsområde 7
Karriär
trigram 2
Trigram 2
Dui | Sjön
Feng Shui | Ba Zhai | 6
Livsområde  6
Visdom & självutveckling
trigram 3
Trigram 3
Li | Eld
Feng Shui | Ba Zhai | 4
Livsområde 4
Hälsa & familj
trigram 4
Trigram 4
Zhen | Dundra
Feng Shui | Ba Zhai | 1
Livsområde 1
Rikedom och välstånd
trigram 5
Trigram 5
Xun | Vind
Feng Shui | Ba Zhai | 2
Livsområde 2
Erkännande & berömmelse
trigram 6
Trigram 6
Kan | Vatten
Feng Shui | Ba Zhai | 3
Livsområde 3
Kärlek och relationer
trigram 7
Trigram 7
Gen | Berget
Feng Shui | Ba Zhai | 5
Livsområde 5
Barn & kreativitet
trigram 8
Trigram 8
Kun | Jorden
Feng Shui | Ba Zhai | 8
Livsområde 8
Hjälpsamma vänner & resor

bazhai-fengshui-06

Ett omfattande korrelationssystem !

Förutom de åtta kompassriktningarna är varje Kuatal också associerad med egenskaper baserade på dess association med olika koncept. Men det stannar inte här! Eftersom Kua-talen också är indirekt kopplade till egenskaperna hos de begrepp som de är kopplade till.

Till exempel är trigrammen förknippade med en familjeroll, en säsong, ett område i livet, etc. – och dessa egenskaper är också kopplade till de enskilda kua-talen. Därmed knyts Kua nummer 1 till trigrammet Kan och därmed även familjerollen “Andre Sonen”, säsongen “Vinter”, livsområde “Karriär” mm.

Din Kuatal kan alltså bli föremål för en större utredning om vilken typ av hem du är bäst i, hur bostaden optimalt vänder sig mot världens hörn, hur de enskilda rummen är fördelade i hemmet och mycket mer. Eftersom Kuatal också förknippas med de tolv kinesiska djurtecknen öppnas också upp för de regler och föreskrifter som gäller här.

Ditt Kua-nummer avgör alltså – direkt eller indirekt – vilka Feng Shui-regler som gäller för dig.

Allt inom feng shui är uppkopplat via ett omfattande korrelationssystem. Utgångspunkten för förklaringen här är Kuatalerna, men det kunde lika gärna ha varit något annat som dök upp först i tabellen – t ex trigrammen, kompassriktningarna, livets åtta områden osv.

De enskilda delelementen i feng shui är kopplade till varandra på tvären och det som är kopplat till ett delelement är därmed också indirekt kopplat till de andra delelementen.

På så sätt är Feng Shui typiskt representativt för österländskt tänkande, där man inte skiljer så mycket mellan de olika disciplinerna, utan tvärtom söker inkludera livets alla aspekter för att skapa harmoniska förutsättningar för människan.

Ba Zhai Feng Shui
Feng Shui | Ba Zhai | 1
Livsområde 1
Rikdom &
Framsteg
Feng Shui | Ba Zhai | 2
Livsområde 2
Erkännande &
Berömmelse
Feng Shui | Ba Zhai | 3
Livsområde 3
Kärlek &
Parförhållande
Feng Shui | Ba Zhai | 4
Livsområde 4
Hälsa &
Familj
Feng Shui | Ba Zhai | 5
Livsområde 5
Barn &
Kreativitet
Feng Shui | Ba Zhai | 6
Livsområde 6
Visdom &
Personlig utveckling
Feng Shui | Ba Zhai | 7
Livsområde 7
Karriere
& Job
Feng Shui | Ba Zhai | 8
Livsområde 8
Venner
& rejser
Trigrammer
trigram 1
Trigram 1
Qian | Himmel
Norrväst | Tidig vinter
“Creative”
Netspirit
Trigram 2
Dui | Sjö
Väst | Falla
“Joyous”
Netspirit
Trigram 3
Li | Eld
Söder | Midsommar
“Clinging”
Netspirit
Trigram 4
Zhên | Dundra
Öst | Vår
“Arousing”
Netspirit
Trigram 5
Xun | Vinden
Söderost | Mitt på våren
“Gentle”
Netspirit
Trigram 6
K’an | Vatten
Norr | Vinter
“Abysmal”
Netspirit
Trigram 7
Gên | Fjäll
Norrost | Midvinter
“Keeping Still”
Netspirit
Trigram 8
K’un | Jord
Söderväst | Sommar
“Receptive”

Kua numbers

Kua tal 1 | Kompas | Feng Shui
Kua 1
Norr Fu Wai
Norrøst Wu Gui
Öst Tien Yi
Söderöst Sheng Chi
Söder Nien Yen
Södervest Jueh Ming
Väst Huo Hai
Norrvest Liu Sha
Kua tal 2 | Kompas | Feng Shui
Kua 2
Norr Jueh Ming
Norrøst Sheng Chi
Öst Huo Hai
Söderöst Wu Gui
Söder Liu Sha
Södervest Fu Wai
Väst Tien Yi
Norrvest Nien Yen
Kua tal 3 | Kompas | Feng Shui
Kua 3
Norr Tien Yi
Norrøst Liu Sha
Öst Fu Wai
Söderöst Nien Yen
Söder Sheng Chi
Södervest Huo Hai
Väst Jueh Ming
Norrvest Wu Gui
Kua tal 4 | Kompas | Feng Shui
Kua 4
Norr Sheng Chi
Norrøst Jueh Ming
Öst Nien Yen
Söderöst Fu Wai
Söder Tien Yi
Södervest Wu Gui
Väst Liu Sha
Norrvest Huo Hai
Kua tal 6 | Kompas | Feng Shui
Kua 6
Norr Liu Sha
Norrøst Tien Yi
Öst Wu Gui
Söderöst Huo Hai
Söder Jueh Ming
Södervest Nien Yen
Väst Sheng Chi
Norrvest Fu Wai
Kua tal 7 | Kompas | Feng Shui
Kua 7
Norr Huo Hai
Norrøst Nien Yen
Öst Jueh Ming
Söderöst Liu Sha
Söder Wu Gui
Södervest Tien Yi
Väst Fu Wai
Norrvest Sheng Chi
Kua tal 8 | Kompas | Feng Shui
Kua 8
Norr Wu Gui
Norrøst Tien Yi
Öst Liu Sha
Söderöst Jueh Ming
Söder Huo Hai
Södervest Sheng Chi
Väst Nien Yen
Norrvest Fu Wai
Kua tal 9 | Kompas | Feng Shui
Kua 9
Norr Nien Yen
Norrøst Huo Hai
Öst Sheng Chi
Söderöst Tien Yi
Söder Fu Wai
Södervest Liu Sha
Väst Wu Gui
Norrvest Jueh Ming
Kinesisk astrologi
Five elements | Wood
Trä
Five elements | Fire
Eld
Five elements | Soil
Jord
Five elements | Metal
Metall
Five elements | Water
Vatten